Nieuws

HAMME – De uit Hamme afkomstige Belgische simulator bouwer Euramec heeft een overeenkomst gesloten met AeroCircular uit Oostende voor het hergebruik van cockpits en cabines van Airbussen van het type A320.

De cockpits en cabines van door AeroCircular ontmantelde A320 varianten kunnen vervolgens worden ingezet voor zogenoemde Premier Flight Training oplossingen waarmee en waarin zowel cockpitbemanningen als cabin crew kunnen worden getraind.

De cabin crew trainers kunnen door Approved Training Organizations (ATO)onder de EASA Part 147 regelgeving voor zowel Basic, Type en Recurrent training programma’s worden gebruikt.

Euramec vierde recent tevens de ingebruikname van een Diamond DA-20 flight simulator door vliegopleider Aeroviation uit Singapore. De simulator met gesloten cockpit werd geleverd een scherm met een zichthoek van 240 graden horizontaal en veertig graden verticaal. Op die manier kan het vliegen volgens de simulator bouwer het meest realistisch worden getraind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.