Nieuws

BRAUNSCHWEIG – Op de luchthaven van Braunschweig zijn op 30 januari 2020 de eerste taxiproeven uitgevoerd met de CarPlane van Carplane GmbH.

De vliegende auto gaat plaats bieden aan twee personen en wordt aangedreven door een 151 pk sterke PC850 viertaktmotor die een vierbladige propeller met een diameter van 1,68 m aandrijft. Het leeg 480 kg zware voertuig krijgt een MTOW van 760 kg en zal daardoor worden aangemerkt als een Very Light Aircraft.

Moet er gevlogen worden, dan is sprake van een spanwijdte van 9.715 m bij een lengte van 7.453 m en een hoogte van 1.890 m. In ‘autostand’ is de Carplane 5,44 m lang. 2,25 m breed en 2,12 m hoog en is op de weg een topsnelheid van 176 km/h mogelijk. Met een tankinhoud van honderd liter kan ruim 800 km gevlogen worden bij een kruissnelheid van 200 km/h.

Aan het ontwerp is sinds 2008 gesleuteld waarbij in 2012 meerdere patenten in China en Amerika werd vastgelegd. Er is inmiddels een voorlopige vliegvergunning bij de Duitse luchtvaartautoriteiten aangevraagd zodat een eerste vlucht waarschijnlijk niet lang meer op zich zal laten wachten.

2 reacties op “Eerste Duitse vliegende auto in aantocht

  1. Ruud Vos schreef:

    Nee hoor, het is een zogenoemde ‘roadble aircraft’ maar wel grappig!

  2. Oytun schreef:

    Dat is geen vliegende “auto”. Erst, het is geen auto. Het is een vliegtuig met interessant gezicht. Grappig.