Nieuws

Moxy Airways wordt Breeze Airways

PARIJS – De in 2018 door David Neeleman opgerichte Amerikaanse luchtvaartmaatschappij s Moxy Airways heeft een nieuwe naam: Breeze Airways.  De luchtvaartmaatschappij zal van start gaan met dertig bij Azul Linhas Aéreas gehuurde Embraer E-195s.

Bij Azul worden de komende maanden meerder nieuwe E-195 E2s afgeleverd. Reden voor de luchtvaartmaatschappij om 53 E-195s elders in sublease onder te brengen. Naast Breeze zal ook LOT uit Polen toestellen gaan huren (23).

A220-300
Leasemaatschappij GECAS gaat vanaf 2021 via een sale-leaseback constructie tenminste negen A220-300s voor Breeze Airways financieren. De nieuwe, door David Neeleman opgerichte Amerikaanse luchtvaartmaatschappij wil vanaf 2021 met 60 voorheen Bombardier CSeries CS300 vliegtuigen Amerikaanse lijndiensten gaan aanbieden vanaf secundaire vliegvelden. Neeleman bestelde de A220s  tijdens de  Farnborough International Air Show 2018 waar ook JetBlue evenveel toestellen van dit type bestelde,

Neeleman is geen onbekende in de luchtvaart. Hij stond onder meer aan de basis van JetBlue, Morris Air en  WestJet Airlines Ltd. Daarnaast is hij investeerder in TAP in Portugal en controlerend aandeelhouder in de Braziliaanse luchtvaartmaatschappij Azul.