Nieuws

IRKUT – Bij de Russische vliegtuigbouwer Irkut is de assemblage van het vijfde prototype van de MC-21-300 in volle gang. Dit toestel krijgt Russische PD-14-motoren die dezer dagen door Perm en Aviadvigatel zijn geleverd voor montage onder de vleugels van prototype vijf.

Bij de assemblage van het vijfde prototype werd tevens voor het eerst een computer ingezet die beide romphelften aan elkaar liet verbinden door een robot.

Het vierde eveneens door Pratt & Whitney PW1400G turbofans aangedreven prototype werd recent overgebracht naar de testvliegdivisie. In het vliegtuig zijn de testervaringen van de eerste drie vliegende prototypes verwerkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.