Nieuws

TEL AVIV – Israel Aerospace Industries (IAI) heeft een Chinees aanvullend typecertificaat in de wacht gesleept voor de ombouw van Boeings van het type 737-700 tot vrachtvliegtuig. Deze worden vervolgens als 737-700 Bedek Special Freighter (BDSF) in de markt gezet.

Dankzij een eerder Amerikaanse certificaat zijn  inmiddels twee van drie door Alaska Airlines bestelde vliegtuigen bij IAI partner Tianjin Haite Aircraft Engineering Co. Ltd omgebouwd en geleverd als 737-700 BDSF. Ook het Indiase SpiceXpress vliegt inmiddels met twee vrachtvarianten van dit type.

Tijdens de ombouw wordt een vrachtdeur van 2.13 x 3.40 m aangebracht en de vloer versterkt en de cabine omgebouwd tot Class E vrachtcompartiment. In vrachtruim kan met een inhoud van 104 kubieke meter kan vervolgens 20,4 ton vracht worden verstouwd in bulk of vervoerd worden op tien pallets.

Bedek is tevens in de weer met de ombouw van oudere 737-800NGs toe vrachtvliegtuig.

1 reactie op “China geeft zegen aan omgebouwde 737-700BDSF

  1. […] Naast Pemco houdt ook Israel Aerospace Industries (IAI) zoch bezig ombouw van Boeings van het type 7… […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.