Nieuws

TOULOUSE – – Airbus gaat een nieuwe A321-assemblagehal bouwen op de productie site in Toulouse. Medio 2022 zal de huidige Lagardère-productiehal van de A380 een digitaal ingeschakelde A321-lijn huisvesten. Deze nieuwe installaties zullen een grote flexibiliteit bieden voor de productie van dit vliegtuigtype.

Momenteel is er in Europa slechts één eindassemblagelijn voor A321’s in Hamburg. Ook worden ook A321’s afgebouwd in Mobile, Alabama (USA).

Toulouse werd gekozen om verschillende redenen waaronder het algemeen concurrentievermogen, time-to-market, investeringskosten, beschikbare bedrijfsoppervlakte en -middelen. De beslissing werd meegedeeld aan de sociale partners van Airbus.

De A320neo-reeks is ’s werelds best verkochte vliegtuig met een enkel gangpad. Er werden al meer dan 7100 vliegtuigen van verkocht aan meer dan 110 klanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.