Nieuws

SB>1 Defiant vliegt telkens ietsje sneller

1

WEST PALM BEACH – De door Sikorsky en Boeing  ontwikkelde  SB>1 Defiant heeft recent voor het eerst sneller dan 100 kts (180 km/h) gevlogen. Eind 2020 moet de Defiant een snelheid bereikt hebben van 230 kts (425 km/h).

De helikopters voltooide op 21 maart 2019 voor het eerst een korte vlucht nadat op 31 januari van dat jaar de motoren voor het eerst werden opgestart. Na die eerste vlucht werd de snelheid geleidelijk opgevoerd.

Tekst gaat verder onder de video/foto’s

Beide fabrikanten kondigden in maart 2013 aan gezamenlijk een zogenoemde Joint Multi-Role (JMR) Technology Demonstrator (TD) helikopter voor de Amerikaanse U.S. Army  te gaan bouwen.

Het demonstratiemodel moet een antwoord  geven op de toekomstige vraag van de U.S Army in het kader van het Future Vertical Lift (FVL) programma. Dit FLV programma moet leiden tot de komst van een nieuwe generatie transport- en aanvalshelikopters. Inmiddels is ook Bell hier een concurrent met de V280 Valor.

De nieuw te ontwikkelen helikopter borduurt voor op het X2 concept van Sikorsky en zal worden voorzien van coaxiale hoofdrotorbladen en een pusher propeller.

1 reactie op “SB>1 Defiant vliegt telkens ietsje sneller

  1. Replica Horloges schreef:

    KLM is zeer trots dat Hare Majesteit de Koningin het predicaat heeft bestendigd. Het onderstreept des te meer hoe Nederlands KLM ïs”, als dus een trotse Peter Hartman, President & CEO of KLM.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.