Nieuws

ST. LOUIS – Boeing en de U.S. Navy hebben de eerste testvluchten uitgevoerd met een F/A-18 Super Hornet die was uitgerust met een zogenoemde Infrared Search & Track (IRST) Block II pod.

Deze pod is volgens beiden een essentieel onderdeel van de Block III Super Hornet die momenteel ontwikkeld wordt. Het IRST is daarbij fungeert daarbij als sensor waarmee op grote afstand dankzij onder meer infrarood doelen kunnen worden aangewezen.

Na Block III conversie is niet alleen sprake van een gnieuwe cockpit met onder meer geavanceerde communicatiesystemen. Ook kunnen de Super Hornets dan grotere afstanden non-stop overbruggen terwijl hun waarneembaarheid door radar kleiner is dan voorheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.