Nieuws

MARIETTA – Lockheed Martin mag de komende jaren vijftig C-130J Super Hercules transportvliegtuigen leveren aan de Amerikaanse overheid.

De toestellen waren al in augustus 2016 als mogelijke order geboekt, maar het contract werd kort voor de jaarwisseling geformaliseerd.

In eerste instantie worden tussen 2021 en 2025 tot 21 C-130Js geleverd maar de uiteindelijke order leidt tot levering van 24 HC/MC-130Js aan de U.S. Air Force, twintig KC-130Js aan het U.S Marine Corps en zes HC-130Js voor de Amerikaanse kustwacht.

1 reactie op “Vette Hercules vervolgopdracht Lockheed Martin

  1. FRANS EEKHOUT schreef:

    “Good old soldiers never die” is een bekend gezegde en dat geldt zeker voor de Lockheed C 130 Hercules. Spijtig genoeg ging een vorig product de L1011 Tristar minder goed af, een mooi en technisch vooruitstrevend toestel is nog geen garantie voor een langdurig verkoop succes. Trouwens, zal in de toekomst de huidige twee Nederlandse Hercules toestellen ook door de C 130 J vervangen worden of door de rivaal de Europese Airbus A 400 M, ben benieuwd…?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.