Nieuws

KOBLENZ –Helikopterfabrikant Sikorsky en het Duitse industrieconglomeraat Rheinmetall hebben de Sikorsky CH-53K King Stallion aangeboden in het kader van het Schwerer Transporthubschrauber (STH) programma. Ook Boeing heeft zich gemeld met de CH-47 Chinook.

De Duitse Bundesweher is binnen dit programma op zoek naar een vervanger voor de verouderende CH-53G die in 2030 vervangen moet worden. Daarom wordt tussen 2023 en 2029 gezocht naar 45 tot mogelijk 60 zware transporthelikopters.

Sikorsky en Rheinmetall heb een met het oog op een mogelijk order het STH projectteam opgericht waarbinnen tien Duitse bedrijven deelnemen waaronder MTU Aero Engines, Autoflug GmbH aenHydro Systems KG.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.