Nieuws

PORTLAND – De Amerikaanse helikopterbouwer en -operator Erickson Air-Crane Incorporated (EAC) heeft een opdracht voor drie K7 S-64 Air Crane Helicopters in de wacht gesleept.

Het eerste toestel is bestemd voor de Korean Forest Service (KFS) dat in december 2019 al een helikopter van dit type in ontvangst nam. De helikopter zal door de KFS worden ingezet bij de bestrijding van bos- en natuurbranden.

Korea bestelde al in 2001 een eerste S-64 bij Erickson. Het meest recente exemplaar heeft een digitale cockpit en composiet rotorbladen. De dienst beschikt al over 52 helikopters waaronder vijf S-64s en 26 Russische Kamov Ka-32s.

De twee andere helikopters werden besteld door de Vigili del Fuoco (VVF), de nationale brandweer van Italië.

Skycranes kunnen dankzij een afkoppelbare watertank tot 10.000 liter blusvloeistof vervoeren.