Nieuws
Foto: © 2020 Thom Zalm
Foto: © 2020 Thom Zalm

EINDHOVEN – Het Nederlandse zakenjetbedrijf Exxaero heeft de eerste van twee nieuwe Falcon 7X’en in ontvangst genomen.

Het toestel werd vanuit de fabriek van Dassault Aviation in Little Rock, Arkansas, USA overgevlogen naar Schiphol, waar het zaterdagmorgen werd verwelkomd. Begin februari verwacht de in Eindhoven gevestigde onderneming nog een tweede toestel van ditzelfde type te ontvangen.

Met beide vliegtuigen zal het bedrijf vluchten gaan uitvoeren binnen Europa, alsmede haar positie op de wereldwijde long-haul chartermarkt voor privéjets gaan versterken.

De Falcon 7X biedt de mogelijkheid om liefst dertien uur non-stop te vliegen, met een maximum vliegbereik van 11.000 km. Hiermee kunnen onder andere bestemmingen als Los Angeles, Hong Kong, Buenos Aires en Curaçao vanaf Amsterdam non-stop worden aangevlogen.

De 7X combineert superieure prestaties met de meeste geavanceerde technologieën, en biedt plaats aan maximaal veertien personen in een uitermate stille en luxe cabine. Daarnaast ligt het brandstofverbruik van de 7X tot 30% lager dan andere privéjets in de zelfde klasse. Door de komst van deze nieuwe toestellen zal het totaal aantal Falcon 7X’en op Nederlandse registratie verdubbelen van twee naar vier.


“De uitbreiding van onze vloot met deze prachtige Falcon 7X’en is een geweldige stap in de ontwikkeling van Exxaero”, zegt CEO Roderick Buijs. “Niet alleen is het een eer om deze toestellen te mogen beheren en opereren, maar ook biedt het ons de mogelijkheid om onze positie op de ultra-long-haul chartermarkt.”

In het portfolio van Exxaero bevonden zich voor de komst van de Falcons als vier Falcon 900 varianten, drie Citation Sovereigns de drie Premier 1a zakenjets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.