Nieuws

AMSTELVEEN – KLM mocht in 2019 een recordaantal van 35,1 miljoen passagiers aan boord verwelkomen. Dat is een stijging van 2,7% ten opzichte van 2018.

Deze groei leidde tot een bezettingsgraad van 89,4% over het hele jaar. Het komt hiermee 0,3%-punt hoger uit dan in 2018. Groei was met name te zien op bestemmingen in Europa, Noord-, Centraal-, en Zuid-Amerika en Azië.

Transavia wist in 2019 met 9,2 miljoen passagiers een groei van 4,4% te realiseren, bij een gelijkblijvende bezettingsgraad.

Bij KLM Cargo daalde het vervoer over heel 2019 met 3,5% bij een licht hogere capaciteit van 0,2%. Hierdoor daalde de benuttingsgraad met 2,5%-punt. De vraag bij Cargo is sterk beïnvloed door factoren als de US-China handelsoorlog, een algemene daling van de wereldwijde handel en afnemende economische groei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.