Nieuws

WICHITA – Spirit AeroSystems heeft 2.800 van de 12.500 medewerkers tijdelijk ontslagen. De fabrikant staakte op 1 januari 2020 tijdelijk de levering van 737 MAX vliegtuigrompen aan Boeing. De rompenbouwer nam dit besluit nadat Boeing eerder meedeelde de productie van de 737 MAX per 1 januari tijdelijk op te schorten.

Omdat Spirit voor wat betreft hun omzet voor meer dan de helft afhankelijk is van Boeing, wordt voor 2019 een forse financiële tegenvaller verwacht. Het bedrijf zegt in nauwe samenspraak met Boeing te bepalen wanneer de productie weer al worden hervat.

Het bedrijf bleef ook na het vliegverbod maandelijks 52 rompen aan Boeing leveren, ook nadat Boeing besloten had de productie tijdelijk te verlagen na 42 in april 2019. Wanneer de productie wordt hervat zal Spirit in 2020 beduiden minder rompen produceren omdat er nog honderd klaarliggen voor levering aan Boeing.

Nog niet duidelijk is, wat de gevolgen zijn voor de motorfabrikanten en welke acties zijn zullen ondernemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.