Nieuws

LARISSA – Dronefabrikant General Atomics Aeronautical Systems, Inc. (GA-ASI) heeft tussen 10 en 19 december in Griekenland een serie demonstratievluchten uit voor (potentiële) klanten die met de MQ-9 Guardian Remotely Piloted Aircraft (RPA) willen gaan vliegen.

De vluchten werden gesponsord door deHellenic Air Force (HAF) en de Hellenic Coast Guard (HCG) en uitgevoerd vanaf d de Griekse luchtmachtbasis Larissa Air Base waarbij zowel de maximale vliegduur (24-40 uur non stop) als de maritieme verkenningsmogelijkheden werden gedemonstreerd.

Tevens werdl de werking van het door GA-ASI ontwikkelde Detect and Avoid (DAA) systeem in de praktijk getoond. Bij dit DAA is spraken van een lucht-lucht rader die geïntegreerd in met een verkeerswaarschuwing systeem ( Traffic Alert and Collision Avoidance System -TCAS II) en Automatic Dependent Surveillance-Broadcast (ADS-B).

Ook werd de werking van de door Raytheon ontwikkelde SeaVuemaritieme zoekradar met Inverse Synthetic Aperture Radar (ISAR) in de praktijk getest, dit in combinatie het de Automatic Identification System (AIS) ontvanger en de optische en infrarood camera’s van High-Definition/Full-Motion Video sensor worden gedemonstreerd.

GA-ASI wilde op deze manier aantonen dat met een enkele Guardian veel duizenden vierkante zeemijlen in de gaten gehouden kan worden. De Guardian communiceert en navigeert via een netwerk van zeventig geostationaire satellieten.

De drone is ook door de Belgische luchtmacht besteld.

https://www.pilootenvliegtuig.nl/2019/03/26/belgische-bedrijven-in-zee-met-ga-asi/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.