Nieuws

SAO JOSE DOS CAMPOS – De Braziliaanse fabrikant Embraer heeft donderdag (12 december) een eerste 2:18 uur durende vlucht uitgevoerd met het prototype van de E175-E2. Het toestel werd daarbij gevlogen met fly-by-wire (FBW) controls in normal mode.

De E175-E2 is iets langer dan de huidige E175 en kan daardoor plaats gaan bieden aan 88-90 passagiers. De nieuwe ‘profit hunter’ wordt aangedreven door nieuwe Pratt & Whitney GTF™ PW1700G ultra-high bypass ratio turbofans. Nieuw zij ook de vleugels en het landingsgestel .

De E175-E2 moet na een testperiode van 24 maanden in 2021 op de markt komen. Daarvoor zullen drie prototypes worden ingezet.

Embraer introduceerde de E2 varianten in juni 2013 waarna Skywest Inc er gelijk honderd bestelde. Nadien volgde ook de Trans States Holding die er vijftig bestelde met opties op nog eens vijftig. Tevens kreeg Republic Airways de mogelijkheid ‘gewone’ (sinds 2004 leverbare) E175s die besteld waren om te wisselen voor E2 varianten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.