Nieuws

RiCHMOND – De Amerikaans-Canadese regionale luchtvaartmaatschappij Harbor Airheeft dinsdag (10 december) voor het eerst met de elektromotor aangedreven DHC-2 Beaver gevlogen.

De korte, vier minuten durende vlucht vanaf de Fraser River bij Harbour Air Seaplane terminal in Richmond was voor woensdag aangekondigd, maar op die dag zou het weer te slecht worden voor een vlucht.

Technici van de luchtvaartmaatschappij en motorleverancier magniX Aero hadden voorafgaand aan deze vlucht de montage van de 750 pk sterke MagniX 500 elektromotor voltooid, de motor laten proefdraaien en de belangrijkste systemen getest.

Er wordt gemikt op certificatie in 2022. Daarna krijgen alle 34 drijvervliegtuigen elektromotoren. Na de tien Beavers volgen de DHC-3 de Havilland Turbine Single Otters (20), DHC-6 Twin Otters (3) en de Cessna Grand Caravan EX (1).

Harbor Air vervoert jaarlijks 500.000 passagiers tijdens 30.000 vluchten naar en van twaalf bestemmingen waaronder de nieuwe Seatlle-Vancouver route en plaatsen in de Pacific Northwest regio met een gemiddelde vluchtduur van vijftien tot twintig minuten. Het bedrijf hanteert al sinds 2007 een emissie compensatieprogramma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.