Nieuws

ENGLEWOOD –Lockeed Martin heeft  drie bij United Rotorcraft aangepaste S-70i Firehawks afgeleverd. Het trio is bestemd voor het Department of Forestry and Fire Protection (Cal Fire), het Los Angeles County Fire Department (LACoFD) en het San Diego Fire-Rescue Department, 

Een  tot Firehawk omgedoopte S-70i  kan per run tot 3.785 liter water en brandvertragende substanties dumpen. Dankzij een snorkel kan een nieuwe lading binnen een minuut worden opgezogen. Daarnaast kunnen de helikopters ook als vliegende commando pos fungeren en elk tot twaalf brandweerlieden meenemen.

Elk van de drie helikopters krijgt een cargo hook  waarmee tot 4.000 kg lading onder de romp kan meegenomen terwijl tevens een hoist met een dragend vermogen van ruim 270 kg voor reddingswerkzaamheden beschikbaar is.

De districtsbrandweer van Los Angeles nam in december 2017  al twee  bij Lockheed Martin bestelde S-70i Black Hawk blushelikopters in ontvangst en was in 2001 de eerste civiele gebruiker die de Firehawk in gebruik nam.

Vergeleken met de S-70A heeft de i-variant onder meer sterkere rotorbladen met een bredere koorde, een digitale cockpit en een Integrated Vehicle Health Management systeem om de algehele conditie van de helikopter in de gaten te houden.

1 reactie op “Lockheed Martin levert trio S-70i Firehawks af

  1. […] Recent werden de eerste twee Fire Hawks in ontvangst genomen. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.