Nieuws

EELDE – Op vliegveld Groningen-Eelde Airport is dinsdag (10 december) de nieuwe Airbus Helicopters H135 P3H van ANWB Medical Air Assistance ten doop gehouden. De helikopter gaat vanaf maandag vliegen in opdracht van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG).

Nieuw aan deze heli (de PH-DOC) is dat er een camera is gemonteerd om achteruit te kunnen kijken en er is een nieuw brancard systeem aanwezig. De helikopter beschikt over infrarood lampen om beter in het donker te kunnen vliegen.

Aan de introductie van deze helikopter is een intensieve periode van training voorafgegaan. Zowel de piloten, de verpleegkundigen als de artsen hebben de afgelopen maand ervaring op kunnen doen met het nieuwe materiaal zodat straks de optimale zorg kan worden geboden. De PH-DOC vervoert naast een piloot ook een arts en een verpleegkundige naar de plaats van een ongeval.

Gelijktijdig werd een nieuwe hulpverleningsauto gepresenteerd, een Volkswagen Touareg R line 23. Met dit voertuig wordt het mobiel medisch team over de weg vervoerd als het weer te slecht is om te kunnen vliegen.

Foto: ANWB Medical Air Assistance

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.