Nieuws

Boeing in zee met Kitty Hawk

1

MOUTAIN VIEW & CHICAGO -Boeing heeft de samenwerking met  Kitty Hawk geformaliseerd in een nieuwe joint venture die als Twisk door het leven zal gaan.  Boeing wil met de nu geformaliseerde samenwerking de realisatie van veilige ‘urban air mobility’ versnellen

Het bedrijf van Google medeoprichter Larry Page  introduceerde in maart 2018 de  elektromotor aangedreven luchttaxi met de naam Cora.

Met drie bij Zephyr Airworks (nu hernoemd tot Twisk New Zealand) in Nieuw Zeeland gebouwde Cora’s zijn inmiddels meer dan 700 testvluchten uitgevoerd. De toestellen worden aangedreven door twaalf rotors op beide vleugels en een pusher prop aan de achterzijde van het toestel. Deze maken kruissnelheden tot 80 kts (148 km/h) mogelijk bij een voorlopig vliegbereik van 54 nm (100 km).

De Cora kan  verticaal landen en starten biedt plaats aan twee passagiers en zal autonoom kunnen vliegen.  Een ballistische reddingsparachute zal standaard worden ingebouwd.

De eerste commerciële vluchten zullen in Nieuw Zeeland worden uitgevoerd. Het vliegtuig zal niet aangeboden worden aan particulieren. Gedacht wordt aan door luchtvaartmaatschappijen aangeboden diensten.

1 reactie op “Boeing in zee met Kitty Hawk

  1. […] Het bedrijf introduceerde in maart van dit jaar de eveneens elektromotor aangedreven Cora. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.