Nieuws

DUBLIN– De Chinees-Ierse leasemaatschappij SMBC Aviation Capital gaat tussen 2020 en eind 2021 zes A321neo’s onderbrengen bij de Singaporese prijsvechter Scoot.

Scoot wisselde bij Airbus een uitstaande order voor zes  A320neo’s om voor evenveel  A321neo’s. Deze zes vliegtuigen zouden uit eigen zak worden betaald. Daarnaast zouden tien extra A321neo’s elders worden geleased.

Vier van deze vliegtuigen zullen worden gehuurd bij leasemaatschappij BOC Aviation.  Het eerste nieuwe toestel krijgt de naam ‘Wings of Change’ en zal in het laatste kwartaal van 2020 worden geleverd. De overige zes dus bij SMBC.

De prijsvechter haalde in oktober 2018 de eerste van 39 bestelde Pratt and Whitney Pure Power aangedreven A320neo’s op die elk plaats gaan bieden aan 186 passagiers tegen 236 in de grotere A321neo. De low cost dochter van Singapore Airlines bestelde de vliegtuigen in het kader van een voorgenomen vlootvernieuwing.

Scoot vliegt momenteel al met een A319, twee A320neo’s, 28 A320ceo’s en achttien Boeing 787s. De maatschappij wacht nog op 37 A320neo’s en twee Dreamliners.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.