Nieuws

RiCHMOND – Volgens de Amerikaans-Canadese regionale luchtvaartmaatschappij Harbor Air zal de eerste elektromotor aangedreven DHC-2 Beaver op 11 december 2019 voor het eerst vliegen.

Technici van de luchtvaartmaatschappij en motorleverancier magniX Aero hebben de montage van de 750 pk sterke MagniX 500 elektromotor voltooid, de motor heeft inmiddels proefgedraaid en de belangrijkste systemen zijn getest. Het wachten is nog op de getekende ‘permit to fly’ waarna het toestel door Harbour Air oprichter Greg McDougal zelf zal worden bestuurd.

Er wordt gemikt op certificatie in 2022. Daarna krijgen alle 34 drijvervliegtuigen elektromotoren. Na de tien Beavers volgen de DHC-3 de Havilland Turbine Single Otters (20), DHC-6 Twin Otters (3) en de Cessna Grand Caravan EX (1).

Harbor Air vervoert jaarlijks 500.000 passagiers tijdens 30.000 vluchten naar en van twaalf bestemmingen waaronder de nieuwe Seatlle-Vancouver route en plaatsen in de Pacific Northwest regio met een gemiddelde vluchtduur van vijftien tot twintig minuten. Het bedrijf hanteert al sinds 2007 een emissie compensatieprogramma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.