Nieuws

ULAAN BAATAR – De Russische regering heeft aan zowel de Mongoolse als de strijdkrachten van Kirgizstan ‘om niet’ vliegend materieel gegeven.

Zo ontving de Mongoolse luchtmacht in opdracht van president Putin op het militaire gedeelte van Chinggis Khaan International Airport twee MiG-29UB gevechtsvliegtuigen voor de verdediging van het Mongoolse luchtruim. Beide vliegtuig vervangen verouderde MiG-21PF onderscheppingsjagers die aan het eind van het technische levensduur zijn.

De strijdkrachten van Kirgizstan werden verblijd met twee Mi-8MT helikopters en een aantal P-18-12 radarstations. Vorig jaar doneerde Rusland al twee transportvliegtuigen aan de luchtmacht van deze deelrepubliek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.