Nieuws

JAKARTA – Garuda Indonesia heeft deze week haar eerste Airbus A330-900neo gepresenteerd. De Garuda Indonesia Group zal in 2019 totaal vijf toestellen ontvangen van hetzelfde type. Drie zijn bestemd voor Garuda Indonesia en de overige twee gaan naar dochteronderneming Citilink Indonesia. Tot 2022 zal Garuda Indonesia veertien Airbus A330-900neo’s ontvangen.

De levering van de nieuwe vliegtuigen maakt onderdeel uit van het vloot vernieuwingsprogramma om passagiers een verbeterde ‘flight experience’ te bieden. Het toestel beschikt bijvoorbeeld over een bredere cabine, een Airspace Cabin Lighting system en Wi-Fi In-flight Connectivity. Ook wordt een speciaal Free WiFi Text pakket aangeboden voor passagiers. Met dit pakket kan kosteloos gebruik worden gemaakt van tekst messaging zoals Whatsapp en I-message. Tevens beschikt elke stoel over een persoonlijk In-Flight Entertainment (IFE) scherm, een USB-aansluiting en stroomvoorzieningen.

Tijdens de presentatie, die plaatsvond in Hangar 2 Garuda Indonesia Maintenance Facility AeroAsia te Tangerang, waren meerdere hoogwaardigheidsbekleders aanwezig, zoals de ambassadeur van Frankrijk. De nieuwe A330-900neo draagt de registratie PK-GHE.

De A330-900neo heeft t een twee-klassen configuratie met 24 stoelen in Business Class en 277 stoelen in Economy Class. De maximale afstand die afgelegd kan worden is 13.000km met een maximale vluchtduur tot 14.5 uur non-stop.

In tegenstelling tot eerdere berichten zal Garuda Indonesia de Airbus A330-900neo nog niet vast in het schema naar en van Schiphol opnemen dit winter seizoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.