Nieuws

CALGARY – De Avmax Group heeft bij Viking Air twee Viking Series 400 Twin Otter turboprops opgehaald. Beide vliegtuigen zullen in vanaf januari 2020 in het West Afrikaanse Tsjaad worden ingezet voor het vervoer van medewerkers van de China National Petroleum Corp (CNPC).

Piloten van de Avmax Group kregen voorafgaand een training in de Series 400 Level D Full-Flight Simulator om thuis te raken op het toestel en de Honeywell Primus Apex cockpit. Ook technici ontvingen in Calgary een uitgebreide training.

De toestellen krijgen N’Djamena als thuisbasis en zullen twee oude DHC-6 Twin Otters gaan aflossen. Avmax zet elke Twin Otter ongeveer 600 uur op jaarbasis in voor CNPC.

Foto: Avamax.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.