Nieuws

ROME – De Italiaanse Guardia di Finanza heeft via de Leonardo Company de eerste twee van vier bestelde ATR P 72B turboprops ontvangen.

Drie van de vier toestellen werden begin oktober 2019 besteld nadat in juli 2018 al een vliegtuig van dit type was besteld. Het eerste toestel moet eind 2019 geleverd worden, de resterende drie in 2022.

Met de oorspronkelijk als ATR 72 MP bestelde vliegtuigen kan de Italiaanse overheidsdienst langs de kust en in internationale wateren handhavingstaken uitvoeren.

Met het oog op deze taken worden de turboprops uitgerust met uitermate gevoelige sensoren waarmee ‘objecten’ onopgemerkt gevolgd kunnen worden om bewijs te verzamelen. Mocht een situatie daartoe aanleiding geven dan kan de bemanning eenheden op zee of land vragen in te grijpen. Daarbij wordt gedacht aan het volgen van drugstransporten, smokkel of illegale acties in territoriale wateren.

De ATR 72MP is al in dienst bij de Italiaanse strijdkracht als P-72A die de toestellen hebben uitgerust met een Airborne Tactical Observation and Surveillance (ATOS) missiesysteem waarmee deze taken al worden uitgevoerd. De vliegtuigen kunnen acht uur onafgebroken patrouilleren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.