Nieuws

CALGARY – Viking Air Limited uit Brits Columbia mag in opdracht van het ministerie van transport van de Canadese deelstaat Québec de cockpits van acht Canadair CL-415 blusvliegtuigen ingrijpend moderniseren.

De acht vliegtuigen krijgen in het kader van het Avionics Upgrade Programma (AUP) een geïntegreerde Collins Pro Line Fusion cockpit met geavanceerde avionica. De werkzaamheden zullen in samenwerking met Collins Aerospace worden uitgevoerd.

Onderdeel van het nieuwe systeem worden onder meer een Flight Director, een Terrain Awareness Warning System (TAWS)en Synthetic Vision.

Het AUP komt ook beschikbaar voor andere operators die met de CL-415 of CL-215T vliegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.