Nieuws

DEN HAAG – Het Nederlandse bedrijf NL EASP AIR gaat samenwerken met het Amerikaanse MAG Aerospace om mee te dingen naar een door de Nederlandse Kustwacht uitgeschreven tender. Deze tender moet in 2021 leiden tot de vervanging van beide Do-228 vliegtuigen waarmee de Kustwacht maritieme verkenningspatrouilles uitvoert.

De eisen die door de Kustwacht met het oog op de Air Reconnaissance Capacity (ARC) gesteld worden liegen er niet om: de nieuw te verwerven toestellen moeten op jaarbasis 1.600-2.000 uur operationeel inzetbaar zijn en minimaal 4.5 uur moeten kunnen patrouilleren.

Het op Schiphol-Oost gevestigde NL EASP AIR heeft de nodige ervaring met het uitvoeren van dergelijke missies is gespecialiseerd in het uitvoeren maritieme surveillance en ISR services in opdracht van onder meer de EU Border and Coast Guard FRONTEX.

MAG Aerospace is gespecialiseerd in zogenoemde C4ISR services (ISR Operations, ISR Training, ISR Technical Services). Daarbij zijn wereldwijd de meer dan 1.000 medewerkers jaarlijks verantwoordelijk voor de vluchtuitvoering van meer dan 200 bemande en onbemande vliegtuigen waarmee jaarlijks ongeveer 100.000 uur wordt gesurveilleerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.