Nieuws

Duo H145Ms voor Hongaarse strijdkrachten

SZOLNOK- De Hongaars strijdkrachten heb op Szolnok Helikopter Base de eerste twee van twintig bij Airbus Helicopters bestelde tweemotorige H145M helikopters in ontvangst genomen.

Alle helikopters worden voorzien van een geavanceerde camera, twee vrachthaken en een fast roping systeem om snel speciale eenheden te kunnen droppen. Ook krijgen de helikopters een HForce wapenmanagement waardoor ballistische en geleide lucht-grond wapens kunnen worden afgevuurd.

 H225M
Het Hongaarse ministerie van defensie bestelde in december 2018 tevens zestien H225M helikopters besteld. De toestellen zullen eveneens uitgerust worden met het HForce wapenmanagement systeem. Onderdeel van het contract is tevens de training van piloten en technici en het leveren van onderhoud een de helikopters.

De H225Ms zullen worden uitgerust een auto pilot (vier assen), state-of-the-art communicatiemiddelen en middelen om zichzelf tegen elektronische aanvallen te verdedigen.. De helikopters zullen worden ingezet tijdens Combat Search And Rescue (CSAR) missies en troepentransport (tot 28 militairen)

Airbus Helicopters leverde tot op heden 88 helikopters van dit type af dat wordt aangeboden in de klasse tot 11 ton. Sinds de eerste levering aan de Franse luchtmacht in 2006 is me H225 varianten meer dan 100.000 uur gevlogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.