Nieuws

Piaggio Aviation mag in de etalage

VILLANOVA D’ALBENGA – Het Italiaanse ministerie van economische ontwikkeling heeft groen licht gegeven voor de verkoop van Piaggio Aviation. De Italiaanse vliegtuigfabrikant zal daarbij niet in onderdelen, maar als een geheel worden verkocht Gehoopt wordt dat dit proces in het najaar van 2020 zal kunnen worden afgerond.

Piaggio Aviation genoot sinds december 2018 speciale faillissementsbescherming. Op die manier kon de fabrikant werk blijven maken van het binnenhalen van nieuwe orders. Die pogingen leidden ertoe dat in 2019 voor 830 miljoen Euro aan bestellingen en onderhoudsklussen uit kon worden gerealiseerd dankzij opdrachten van onder meer Italiaanse overheidsdiensten.

Personeelsleden die in september 2019 tijdelijk werden ontslagen worden nu druppelsgewijs weer te werk gesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.