Nieuws

AMSTELVEEN – KLM Cityhopper heeft definitief getekend voor de aankoop van 21 E195-E2 verkeersvliegtuigen. Ook zijn kooprechten vastgelegd voor nog eens veertien vliegtuigen van dit type.

De vliegtuigen gaan plaats bieden aan 132 passagiers en worden ingericht met de nieuwe Recaro stoelen. De stoelen zijn ergonomisch en zorgen voor meer beenruimte. Ze zijn lichter dan de huidige stoelen wat weer gunstig is voor het brandstofverbruik en de daarmee verminderde CO2-uitstoot. De rugleuning en hoofdsteun van de Businessclass stoelen zijn verstelbaar.

Ook krijgen alle stoelen een usb-aansluiting en er komt wifi aan boord. De Recaro stoel wordt al gebruikt in de nieuwste 737-toestellen van KLM.

De cabine krijgt daarnaast sfeerverlichting en nieuw vormgegeven bagagebakken waardoor er meer handbagage mee aan boord kan.

Door op dit nieuwe toestel ook een derde Cabin Attendant aan boord te introduceren, verwacht KLM een optimale klantbeleving te kunnen bieden aan haar klanten.

De order was al aangekondigd tijdens de Paris Air Show 2019 , maar toen werd nog gesproken over vijftien vaste bestellingen en het vastleggen van twintig kooprechten.

KLM Cityhopper gaat de vliegtuigen via Aircastle (11) en ICBC Aviation Leasing (10) opereren onder zogenoemde operationele leasecontracten. De vliegtuigen worden vanaf het eerste kwartaal van 2021 geleverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.