Nieuws

Elixir Aircraft ‘gaat als een speer’

PERIGNY – De Franse vliegtuigbouwer Elixir Aircraft is de magische ‘pre-order grens van honderd gepasseerd dankzij een voorlopige order van de Aéroclub de Boulogne-Billancourt voor drie Elixirs. Daardoor staat de teller nu op 101. De fabrikant breidde in de aanloop naar een voorgenomen serieproductie het personeelsbestand recent naar veertien.

Tests
De Elixir wordt in overeenstemming met de EASA CS-23 certificatie-eisen momenteel onderworpen aan tests die het overtrekgedrag van het vliegtuig onder de loep nemen.

Huren?
Elixir biedt de door hen ontwikkelde en gebouwde 4th Gen Elixir nu ook te huur aan. Wordt voor de EASA CS-23 te certificeren tweezitter €150.000 Euro (ex. BTW) bij aankoop in rekening gebracht, bij huur wordt uitgegaan van een bedrag van uurbedrag van € 70 (incl. BTW).

Volgens de fabrikant is deze berekening gebaseerd op 360 vlieguren per jaar, maar al interessant voor vliegscholen, vliegclubs en privépiloten die jaarlijks minimaal 240 uur vliegen,

De huurcontracten hebben de looptijd van een jaar en vereisen geen bancaire lening of eigen investering. Door een vloot van dertig identieke vliegtuigen achter de hand te houden, kan bij gepland onderhoud een ander toestel worden meegenomen om op die manier continuïteit te kunnen garanderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.