Nieuws

DONAUWORTH – Nadat het  Hongaarse ministerie van defensie eind juni 2018 twintig tweemotorige H145M helikopters bestelde, volgde een maand later ook Luxemburg met een order   voor twee toestellen van dit type.

De eerste van de twee Luxemburgse helikopters is recent  geleverd en wordt  vanaf 2020 ingezet voor  meerdere taken waaronder personenvervoer, reddingsmissies en surveillance. De tweede wordt nog voor de jaarwisseling geleverd.

De toestellen Hongaarse helikopters worden uitgerust met het HForce wapen managementsysteem en aangeschaft in het kader van het militaire Zrinyi 2026 programma. Onderhoud en training vormen onderdeel van het nu afgesloten contract.

De helikopters mogen tijdens dag- en nachtzichtvluchten door een piloot worden bestuurd. In de cockpit kan Garmin’s G500H worden aangetroffen.

De H145M was voordien al besteld door de Bundeswehr (inmiddels alle vijftien geleverd), Servië (9) de marine van Thailand (6 waarvan inmiddels twee geleverd).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.