Nieuws

MOSKOU – Specialisten van PJSC Il (het moederbedrijf van de UAC Transport Aviation Division) hebben de cockpit en het vliegtuigbesturingssysteem geïnstalleerd in eerste prototype van de nieuwe IL-114-300 turboprop. Binnenkort wordt ook het bij VASO in Voronez gebouwde middenstuk van de romp aan de cockpitsectie vastgemaakt.

Al eerder werd door Ilyushin het bedrijf Rusaviainter aangewezen als cabine-inrichter voor de nieuwe Il-114-300 turboprop. Rusaviainter kreeg de opdracht na een door Ilyushin uitgeschreven wedstrijd waarbij de nadruk lag op het bedenken van een flexibele interieurconfiguratie.

De IL-114-300 moet plaats gaan bieden aan 68 passagiers waarbij de stoelen in een 2×2 opstelling zullen worden geplaatst. Deze stoelen moeten ergonomisch gevormd zijn. Daarnaast moet er sprake zijn van optimale verlichting en airconditioning.

Het toestel krijgt een vliegbereik van 4.800 km en kan tot 64 passagiers vervoeren. Daarbij moet het kunnen landen op en starten vanaf onverharde banen en inzetbaar zijn bij temperaturen liggend tussen -50 en +45 graden Celsius.

De Russische State Transport Leasing Company (GTLK) bestelde in 2017 vijftig toestellen van dit type maar overweegt er nog eens vijftig bij te bestellen. 

Ook De Russische luchtvaartmaatschappij Yakutia Airlines heeft tenminste 23  Il-114-300 turprops nodig om de bestaande vloot van An24/An26s te vervangen.

 

c

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.