Nieuws

TEL AVIV – De Israëlische luchtmacht gaat over niet al te lange tijd een nieuwe na uitgebreide tests een nieuwe Air Force One in gebruik nemen. Het toestel is een Boeing 767-300ER die bij de begin 2019 opgerichte IAI Aviation Group werd aangepast voor haar nieuwe rol als regeringsvliegtuig.

De in 2000 aan de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas geleverde 767 vloog tot eind 2015 voor deze maatschappij waarna het werd uitgefaseerd en aangekocht door IAI. Daar werd het vliegtuig bij de Business Line van de groep opnieuw ingericht en voorbereid op haar nieuwe taak. Ook werden geavanceerde, beveiligde communicatiesystemen ingebouwd.

De GE CF6-80 aangedreven 767-300ER kan in de nieuwe configuratie non stop van Israël naar China, Japan of Amerika vliegen. Tot de ingebruikname ervan blijven de Israëlische regeringsleiders als vanouds vliegen met de Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al.

De eerste testvlucht op 3 november 2019 duurde vier uur. (Foto’s: IAI)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.