Nieuws

Eerste AW169M voor Italiaanse overheid

1

VERGIATE – Helikopterfabrikant Leonardo heeft de eerste AW169M overhandigd aan de Italiaanse Guardia di Finanza .

De Italiaanse overheid bestelde in november 2018 bij Leonardo 22 tweemotorige AW169s voor deze Italiaanse overheidsdienst. De helikopters moeten tussen 2019 en 2024 verouderde Bell varianten gaan vervangen.

De AW169Ms krijgen een (para)militaire uitrusting  die door het Italiaanse directoraat voor bewapening zal worden aanbesteed. Onderdeel daarvan zijn onder meer reddingsvlotten, een hoist, drijvers, aangepaste radio’s een Airborne Tactical Observation and Surveillance systeem (ATOS) en een Long Range Electro-Optical Surveillance systeem (LEOSS).

AW139
De Italiaanse overheid bestelde eind 2017 al  acht AW139s. Twee daarvan waren bestemd voor de Italiaanse kustwacht; de andere zes voor de Guardia di Finanza.

In augustus 2016 werden de eerste twee AW139’s besteld voor de kustwacht. In december 2016 bestelde de kustwacht er nog eens zes  en werden gelijktijdig opties genomen  op nog eens zes. Deze toestellen zullen worden ingezet voor medische doeleinden, SAR taken en maritieme missies. Deze worden met het oog daarop onder meer worden uitgerust met zoeklichten, ATOS (Airborne Tactical Observation and Surveillance) missie systeem, een multi-mode/multi-mission zoek radar, Forward Looking Infra-Red system met MTI (Moving Target Indicator), SRT-700 multi-band radio’s, M428 Identification Friend or Foe (IFF) en een Night Vision Goggle (NVG) cockpit.  Uiteindelijk zullen veertien AW139’s evenveel verouderende AB 412 helikopters vervangen bij de Italiaanse kustwacht. Op termijn zullen zowel de kustwacht als de Guardia di Finanza elk over veertien AW139’s gaan beschikken.

AW139 S/N 31293 Guardia Costiera

1 reactie op “Eerste AW169M voor Italiaanse overheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.