Nieuws

KIEV- Antonov Airlines heeft de het viermotorgie AN-22 Antei transportvliegtuig weer in gebruik genomen. Het toestel voerde dezer dagen in opdracht van het Spaanse ministerie van defensie twee retourvluchten uit van Baghdad naar Madrid.

Daarbij werden helikopters en reserve-onderdelen overgevlogen. Doorhet 4,4 m hoge vrachtruim hoefden de rotorkoppen van de helikopters niet gedemonteerd te worden. De Antei kan tot zestig ton vracht vervoeren en heeft een kraan aan boord met een hefvermogen van tien ton.

Vrachtvliegtuig stond langere tijd voor onderhoud op de Duitse luchthaven Leipzig Halle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.