Nieuws

STRAUSBERG – Motorfabrikant Rolls-Royce (R-R) gaat in samenwerking met het Duitse bedrijf Apus en de Brandenburg University of Technology (BTU) een viermotorige hybride APUS i-5 demonstator ontwikkelen.

R-R voert sinds maart 2019 al proeven uit met een aangepaste M250 turboshaft motor waarbij de aandrijving hybride-serieel, hybride parallel dan wel turbo-elektrisch verloopt. Volgens technici bij R-R levert het systeem al voldoende vermogen (tussen 500 kW en 1 mW) om een vliegtuig met een MTOW 4.000 kg een vliegbereik van 1.600 km te kunnen laten overbruggen.

Het nieuwe project wordt voor een periode van die jaar financieel ondersteund door de Duitse deelstaat Brandenburg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.