Nieuws

LEEUWARDEN – Koning Willem Alexander heeft woensdag (6 november) een werkbezoek gebracht aan de Vliegbasis Leeuwarden. De vorst liet zich daar onder meer informeren over de recent gearriveerde F-35A Lightning II.

Daarna kon Koning Willem Alexander zijn eerste vlieguren maken in de F-35-simulator. “Het ging hem heel goed af”, zei commandant Arnoud Stallmann van de Friese vliegbasis. “Daaraan kun je zien dat hij een ervaren vlieger is.” Vervolgens bezocht de vorst het eerste F-35-toestel. Binnenkort volgen er nognegen.

De koning kreeg ook uitgebreide informatie over de MQ-9, onbemande vliegtuigen die volgend jaar komen. Daarvoor is vorig jaar 306 Squadron heropgericht. Het personeel bereidt zich al voor met opleidingen en kennisopbouw over de MQ-9.

Foto’s MediaCentrum Defensie.

Leeuwarden, 6 november 2019. Bezoek koning Willem-Alexander aan vlb Leeuwarden
Leeuwarden, 6 november 2019. Bezoek koning Willem-Alexander aan vlb Leeuwarden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.