Nieuws

F-35 Regional Warehouse geopend

WOENSDRECHT – Het F-35 Regional Warehouse in Logistiek Centrum Woensdrecht (LCW) is officieel geopend en dit markeert het begin van de ondersteuningsfase met extra industriële werkzaamheden in Nederland.

Als onderdeel van de permanente ontwikkeling van de wereldwijde ondersteuningsstrategie voor de F-35 heeft het Amerikaanse ministerie van Defensie in 2017 de regionale warehousingfunctie voor de F-35 in de Europese regio aan Nederland toegekend.

Dankzij dit warehouse- en distributiecentrum in LCW kan het F-35 programma worden geoptimaliseerd en de luchtvaartinventaris in de Europese regio worden beheerd. De toekenning is gebaseerd op gegevens die zijn verzameld en geanalyseerd door het F-35 Joint Program Office (JPO) afkomstig van partnerlanden, klanten van Foreign Military Sales (FMS) en hun bedrijven. 

Met de recente toevoeging van Vliegbasis Leeuwarden zijn de F-35’s nu vanaf twintig bases wereldwijd operationeel. Er zijn meer dan 450 F-35’s afgeleverd en er zijn ruim 910 piloten en 8.350 onderhoudsmensen getraind. Negen landen hebben nu F-35’s operationeel vanaf een basis op hun grondgebied en zeven diensten hebben een verklaring van initieel operationeel vermogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.