Nieuws
Lelystad Tower

LELYSTAD – Op 7 november 2019 is luchtverkeersleiding ingevoerd op Lelystad Airport. LVNL en CLSK (Commando Luchtstrijdkrachten) zijn sinds dat moment gezamenlijk verantwoordelijk voor de afhandeling van het vliegverkeer.

Lelystad Airport wordt voorbereid om, afhankelijk van het politieke besluitvormingsproces, in de toekomst handelsverkeer te accommoderen. Ter voorbereiding hierop is Lelystad Airport vanaf 7 november 2019 een gecontroleerde luchthaven. Zo kunnen zowel de luchtverkeersleiding als de huidige gebruikers van de luchthaven ervaring op doen met de wijzigingen in procedures en systemen. Dit “inregelen” is noodzakelijk om een veilige transitie mogelijk te maken.

Op deze manier kan vanuit luchtverkeersleidingsperspectief op elk politiek gewenst moment ná april 2020 tot openstelling voor het handelsverkeer overgegaan worden. De vertrek- en aankomstroutes voor IFR-verkeer zijn tot de politieke besluitvorming over de openstelling voor handelsverkeer, niet beschikbaar voor handelsverkeer.

VFR-vliegen
Luchthaven Lelystad is vanaf 7 november 2019 open van 07.00 uur tot 22.00 uur LT voor VFR-vliegers. De invoering van luchtverkeersleiding heeft gevolgen voor iedere VFR-vlieger die van of naar Lelystad vliegt óf Lelystad passeert.

Piloten wordt geadviseerd ten allen tijde de AIS-publicaties van LVNL ter voorbereiding van een vlucht te raadplegen.

Foto: Berend Jan Floor/aironline.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.