Nieuws

MOSKOU – Testpiloten en technici van de European Aviation Safety Agency (EASA) hebben een derde serie testvluchten met de Irkut MC-21-300 afgerond.

De certificatietests worden sinds september 2018 uitgevoerd onder supervisie van testpiloten van fabrikant Irkut. In deze fase werden vluchten uitgevoerd met een lengte van 2,5 tot 4 uur op vlieghoogtes liggend tussen 3.000 en 10.000 m.

De westerse piloten volgden voorafgaand aan de tests  zowel theoretisch als in de simulator een familiarisatie cursus. Deze werd kort daarop gevolgd door daadwerkelijke starts en landingen en go arounds met het nieuwe verkeersvliegtuig onder zowel zicht- (VFR) als instrument (IFR) omstandigheden.

Daarbij werden ook de vlieg- en overtrekeigenschappen onder de loep genomen en nagegaan hoe het toestel zich gedroeg tijdens vluchten met een uitgeschakelde motor en  tijdens gesimuleerde noodscenario’s.

Het EASA certificatieverzoek was al in 2016 ingediend waarna achttien verschillende testpanels zich in samenwerking met Irkut bezig gingen houden met de validatie van de MC-21-300.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.