Nieuws

Testvluchten eerste H225M voor Koeweit

1

MARIGNANE  – Airbus Helicopters  voert momenteel testvluchten uit met de eerste voor Koeweit bestemde  H225M Caracal die later dit jaar geleverd zal worden.

Het ministerie  van defensie van Koeweit tekende in april 2017 definitief voor dertig H225M varianten. Het voorlopige contract werd in augustus 2016 getekend tijdens het bezoek van de Franse minister van defensie aan Koeweit.

De H225M Caracals zijn bestemd voor de luchtmacht en de nationale garde van het emiraat. Daar zullen ze worden ingezet voor meerdere taken waaronder ziekentransport, algemene transporttaken en marine-operaties.

Onderdeel van het contract is tevens een servicepakket.

In het emiraat vliegen al meerdere Puma’s, Super Puma’s en Gazelle helikopters van Frans fabricaat.

Airbus Helicopters verkocht tot op heden 138 H225M’s aan de strijdkrachten van onder meer Frankrijk, Mexico en Thailand. Daarvan zijn inmiddels 95 geleverd die gezamenlijk meer dan 114.000 uur hebben gevlogen.

1 reactie op “Testvluchten eerste H225M voor Koeweit