Nieuws

ZHUKOVSKY – De Sukhoi Civil Aircraft Company (SCAC) heeft na 140 proefvluchten met twee testtoestellen het testprogramma met sabelvormige winglets (saberlets) aan de vleugeluiteinden van SSJ100-95 verkeersvliegtuigen afgerond.

De  eerste 2:42 uur durende vlucht vond op 21 december 2017 plaats toen verschillende tests uitgevoerd met onder meer de flap settings en de stabiliteit van het vliegtuig. Ook werden proeven uitgevoerd op kruishoogte (11.000 m)

De  uitkomsten wijzen op minimaal vier procent minder brandstofverbruik, wat volgens de SCAC 140.000 Euro per jaar per toestel kan besparen.

Na het verkrijgen van een aanvullend typecertificaat zullen de ‘saberlets’ als optie worden aangeboden aan klanten die nieuwe SSJ100s bestellen. Daarnaast kunnen de bij VASO in Voronez ontwikkelde vleugeluiteinden als retrofit worden aangebracht bij eerder  geleverde Superjets.

Voorafgaand aan de eerste vlucht werden in juni 2017 al windtunnelproeven met een schaalmodel uitgevoerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.