Nieuws

STANS -Pilatus Aircraft heeft dezer dagen de vijftigste PC-24 Super Versatile Jet afgeleverd. Het toestel was bestemd voor een Amerikaanse klant.

Met de 49 tot op heden sinds maart 2018 leverbare PC-24s is momenteel 14.000 uur gevlogen, waarbij een van de eerste toestellen in amper twintig maanden 1.400 uur op tekende. Volgens Pilatus maakt het merendeel van de afnemers (zo’n zeventig procent) gebruik van het CrystalCare onderhoudsprogramma.

De vraag naar het toestel is nog zo groot, dat wie nu bestelt tot eind 2021 moet wachten op levering.

In de aanloop naar National Business Aviation Convention & Exhibition (NBAA-BACE) die eind deze maand in Las Vegas wordt gehouden, deelde de fabrikant tevens mee dat er nieuwe interieuropties voor de PC-24 beschikbaar komen. Daarbij kan het voorste toilet omgetoverd worden tot een galley.

Daarnaast wordt gewerkt aan een optie voor zowel de PC-12 turboprop als de PC-24 waarbij het toilet achterin het toestel wordt aangebracht in plaats van aan de voorzijde.

Aan de vooravond van van de NBAA-BACE zal Pilatus onder de noemer ‘The Next Big Thing’ tevens ‘groot nieuws’ bekend maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.