Nieuws

MOSKOU – Als het aan de S7 Group ligt, wordt de Epic Victory de eerste in serie geproduceerde zakenjet in Rusland.

Het moeder bedrijf van S7 Airlines wil met het oog daarop in de omgeving van Moskou een nieuwe fabriek realiseren waar naast de productie van (luchtvaart)composietmaterialen ook jaarlijks tot 25 uit koolstofstofvezels opgetrokken Victory zakenjets kunnen worden gebouwd. De S7 Group kreeg na het faillissement van Epic Aircraft in 2009 de rechten in handen van deze eenmotorige zakenjet.

De eenmotorige Epic Victory ‘Very Light Jet’ vloog op 6 juli 2007 voor het eerst. En werd destijds in een recordtijd van 202 dagen ontwikkeld. De zakenjet had een drukcabine is gebouwd uit koolstofvezel en was uitgerust met een enkele Williams International FJ-33-4A turbofan.

Gemikt werd destijds op een MTOW van 2.271 kg, een nuttige lading van 450 kilo (vier volwassenen met bagage), een vliegbereik van ruim 2.200 km en een kruissnelheid van 250 kts (463 km/h). Er werd een maximale kruissnelheid voorzien van 325 kts (601km/h) op FL 280 (8.500 m).

Het toestel werd nadien als bouwkit aangeboden, wat leidde tot de verkoop van zestien exemplaren die elk een miljoen dollar per stuk kostten. S7 mikt nu op een stuksprijs van drie miljoen dollar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.