Nieuws

HOOFDDORP – Om de samenwerking tussen onderwijs, bedrijven en het leren van mbo-studenten te ondersteunen, opent MBO College Airport op woensdag 16 oktober in samenwerking met Schiphol Real Estate een servicebalie voor werkgevers en studenten in Vertrekhal 3 op Schiphol.

Dagelijks lopen honderden mbo-studenten stage op de luchthaven. MBO College Airport werkt daarin nauw samen met onder andere KLM, Royal Schiphol Group, Transavia, Swissport, HMS-Host, Vermaat en vele andere bedrijven.

Stage lopen op Schiphol stelt hoge eisen aan de studenten en aan de voorbereiding op en begeleiding tijdens de stage vanuit het mbo. Werkgevers zijn zich bewust dat voor het binden en boeien van toekomstig toptalent goed werkgeverschap een must is met de juiste aandacht voor begeleiding en arbeidsomstandigheden.

De druk op de operatie op Schiphol is groot. Van studenten wordt een hoge mate van flexibiliteit, mentale weerbaarheid en excellente hospitality skills gevraagd. Tegelijkertijd zijn er vanuit studentperspectief soms vraagstukken rondom arbeidsomstandigheden, bejegening en (sociale) veiligheidsvraagstukken. Dit vraagt om korte lijnen en direct schakelen.

Voor werkgevers heeft de servicebalie als groot voordeel dat er direct geschakeld kan worden als er vraagstukken zijn rondom de inzet van stagiairs

Schiphol is van grote betekenis voor de economische en innovatieve kracht van de Metropoolregio Amsterdam en Nederland als geheel. De directe werkgelegenheid bedraagt circa 66.000 personen waarvan ongeveer 60 procent mbo-geschoold is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.