Nieuws

SOESTERBERG – Op 19 en 20 oktober, het eerste weekend van de herfstvakantie, bruist het van de activiteiten op Park Vliegbasis Soesterberg.

In het kader van het themajaar Koude Oorlog organiseert de provincie Utrecht in samenwerking met het Utrechts Landschap, het Nationaal Militair Museum, gemeente Soest en gemeente Zeist een groots evenement.

Tussen 1945 en 1991 was Europa in de greep van een oorlog die nooit uitbrak: de Koude Oorlog. Het was een tijd van oost tegen west, het IJzeren Gordijn, spionage en de dreiging van de atoombom.

Twee dagen lang is er van alles te zien en te doen op bijzondere locaties die normaal zijn afgesloten voor publiek: theatervoorstellingen, poëzie- en verhalenroutes, kunstwerken, muziek, tentoonstellingen, lezingen, wandel- en fietsroutes, en voor de jonge bezoekers zijn er gamerooms, speurtochten, exposities en meer. Alles in het teken van beleven, onderzoeken en ervaren van deze bijzondere geschiedenis. Moe van alle indrukken en toe aan een hapje of een drankje? Dan kunt u neerstrijken bij een van de foodtrucks of op de picknickplaats.

Het evenement is gratis toegankelijk tussen 10.00 en 16.00 uur | za 19 en zo 20 oktober Het hele programma is on line in te zien: provincie-utrecht.nl/geheimenkoudeoorlog

1 reactie op “Koude Oorlog centraal op Park Vliegbasis Soesterberg

  1. Frans Eekhout schreef:

    Een SUPER mooi museum waar men de dag ruimschoots doorkomt en waar dit soort van evenementen alleen maar mooier doet worden. Ik kom er graag en geniet er dan met volle teugen van, ga zo door, echt een AANRADER !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.