Nieuws

Video: Sikorsky toont eerste HH-60W CRH

2

STRATFORD – Sikorsky Aircraft heeft tijdens een ceremonie  beelden vrijgegeven van de nieuwe in serie te bouwen HH-60W Combat Rescue Helicopter (CRH).

De eerste CRH vloog op 17 mei 2019, waarna al snel drie andere prototypes volgden. De helikopterfabrikant kreeg eind september na uitgebreide tests en 150 uur vliegen met vier  CRHs opdracht te beginnen met een eerste Low Rate Initial Production opdracht voor tien helikopters.

De helikopterfabrikant kreeg in 2014 opdracht vijf toestellen van dit type te bouwen. Ook mochten zeven trainingssystemen geleverd worden voor zowel piloten als onderhoudstechnici.

De nieuwe CRH’s krijgen T700-GE-701D motoren, corrosie bestendige rompen en kunststoffen rotorbladen.

De Amerikaanse luchtmacht gaat uit van een order oplopend tot 113 HH-60W CRH’s die rond 2020 geleverd zouden moeten worden. Deze moeten de sterk verouderende HH-60G Pave Hawk helikopters gaan aflossen die gewonde militaire van het front oppikken.

De nieuwe helikopter is afgeleid van de bestaande UH-60M Black Hawk.

Foto: Sikorsky/Lockheed Martin

2 reacties op “Video: Sikorsky toont eerste HH-60W CRH

  1. […] Sikorsky (nu onderdeel van Lockheed Martin) kreeg in 2014 opdracht voor het leveren van de eerste vi…en zes simulators voor het trainen piloten, operators en technici. Ook de Amerikaanse marine bestelde een groot aantal HH-60W’s. […]

  2. […] Sikorsky (nu onderdeel van Lockheed Martin) kreeg in 2014 opdracht voor het leveren van de eerste vi…en zes simulators voor het trainen piloten, operators en technici. Ook de Amerikaanse marine bestelde een groot aantal HH-60W’s. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.