Nieuws

AMSTERDAM – Garuda Indonesia zal de eerste luchtvaartmaatschappij zijn die de allernieuwste Airbus A330-900neo in haar vaste schema naar en van Schiphol op zal nemen.

Op donderdag 12 december zal de eerste A330neo, afkomstig uit Bali en Medan, om 07.30 uur landen op Schiphol. Vertrek naar Medan en Bali zal dan zijn om 11.05 uur.

Voorlopig zal er worden afgewisseld tussen de A330-200 en A330-900neo, met drie vluchten per week per toesteltype. Binnenkort zal bekend worden wanneer Garuda Indonesia al haar zes vluchten per week vanaf Schiphol met dit moderne toestel zal uitvoeren.
Garuda Indonesia heeft gekozen voor een Business Class cabine met 24 lie flat stoelen, in een 1-2-1 opstelling, waarbij alle stoelen direct toegang tot het gangpad hebben.

De Economy Class bestaat uit 277 stoelen in de zeer populaire 2 – 4 – 2 opstelling.

1 reactie op “Garuda Indonesia met A330-900 naar Schiphol

  1. Frans Eekhout schreef:

    Garuda maakt met de A330neo een sprong voorwaarts wat comfort, economie en doelmatigheid betreft. Eertijds zorgde de toenmalige CEO Wiweko Sopono ervoor dat Airbus overstag ging om een twee mans cockpit in de A300 op basis van analoge instrumenten te introduceren. Dit werd met de A310 in deels digitale versie de basis voor alle tweemans cockpit uitvoeringen en verviel de functie van boordwerktuigkundige ook bij rivaal Boeing in de B767. Met de A330, die nu met de -neo versie het succes verstevigd, is de toekomst ook voor Airbus verzekerd en profiteren zowel de maatschappijen w.o. Garuda, als de passagiers van een modern toestel dat niet onderdoet voor bijvoorbeeld de B 787 Dreamliner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.